skip to Main Content

Consultare publica HORECA 2

Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a publicat vineri, 30 septembrie Ghidul solicitantului in varianta consultativa, aferent programului HORECA 2.

Conform schemei de ajutor, bugetul alocat este de 550 milioane euro, iar prin implementarea masurii se estimeaza acordarea de ajutor de stat unui numar de  aproximativ 10.000 de beneficiari. In cazul in care valoarea insumata a cererilor de finantare aprobate depaseste bugetul, plata catre beneficiar se va face proportional, prin raportarea procentului aprobat pentru fiecare beneficiar (prorata) din bugetul total alocat masurii de sprijin, astfel toti beneficiarii eligibili primind finantarea. 

Schema va permite inscrierea electronica in cadrul a doi piloni, respectiv:

  • Pilonul 1 – compensarea cresterii cheltuielilor totale in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022 fata de cele aferente aceleiasi perioade a anului 2021, cu exceptia cheltuielilor cu energia electrica si/sau gaz, cresteri de costuri generate de criza razboiului din Ucraina. 
  • Pilonul 2 – compensarea cu maxim 30% din cresterea costului eligibil cu energia electrica si/sau gazin perioada 1 februarie 2022 – 31 decembrie 2022, cresteri de costuri generate de criza razboiului din Ucraina. 

Aplicantii vor avea posibilitatea inscrierii pe ambii piloni sau doar pe unul dintre cei doi piloni. Valorile compensate prin intermediul celor doi piloni nu contin Taxa pe Valoare Adaugata(TVA), aceasta fiind neeligibila in cadrul schemei de ajutor.

  • Valoarea maxima a ajutorului acordat aferent pilonului 1 nu depaseste 500.000 euro pe grup-intreprindere.
  • Valoarea maxima a ajutorului acordat aferent pilonului 2 nu depaseste 2 milioane euro pe grup-intreprindere.
  • Valoarea maxima insumata a ajutorului acordat aferent ambilor piloni (Pilon 1 + Pilon 2) nu depaseste 2 milioane euro pe grup-intreprindere.

Ghidul poate fi consultat aici: https://turism.gov.ro/web/2022/09/30/proiect-de-schema-de-ajutor-de-stat/?fbclid=IwAR32Ir8cC9yh2vb0_yh5PTPV0AhZErF6aEDB5uBkFcbh91RnWTA06yznEKc

In situatia in care acest program prezinta interes pentru dumneavoastra, va rugam sa completati formularul de contact de mai jos, iar unul dintre consultantii nostri va lua legatura cu dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil. Ne puteti contacta de asemenea la numarul de telefon 0799889608 sau la adresa de email finantare@chromagrup.ro.